Competents/ Gu Gai Gara/ Competentes

para una educación basada en competencias/per una educació basada en competències

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES EN IMATGES

Posted by carmebarba en 04/11/2008


Imma Palahí ha creat aquestes imatges per a identificar cada una de les vuit competències bàsiques,  podeu veure-les en moviment en aquesta adreça aviat disposarem  una versió del text  en castellà. Versión en español http://webquest.xtec.cat/curswq08_09/indexccbbcast.htm

Des d’aquí volem agrair aquesta tasca a la Imma i felicitar-la per l’encert d’aquestes excel.lents  imatges , plenes de detalls significatius. Us recomanem una visita a la seva web, no us la perdeu!!

8 respuestas to “LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES EN IMATGES”

  1. Guida said

    Felicitats pel bloc, tan útil i ben estructurat i per aquestes imatges. Us envio un gràfic sobre CCBB i procés didàctic: http://recursosdidactics.wordpress.com/2008/10/07/fases-didactiques-i-competencies-basiques/

    Guida

  2. carmebarba said

    Hola Guida
    Moltes gràcies per les teves paraules i pel gràfic ja està publicat i sempre que vulguis participar seràs molt benvinguda
    Una abraçada
    Carme

  3. magda said

    Hola Carme:
    M’agrada veure visualment les competències però penso que la competència comunicativa audiovisual no està prou representada. Es veuen dos nens llegint i parlant. Com sempre s’incideix en la competència lingüística. Penso que hi falta mitjans amb els quals la comp comunicativa audiovisual hi és present (fotografia, video,ràdio, cinema…evidentament no solament com a receptors sinó com a productors. Podrien estar fent videos, mirant fotos o treballant amb fotografies… Són exemples constructius.

  4. carmebarba said

    Hola Magda
    No es pot representar tot en una imatge i deu-ni-do el que aquestes imatges mostren o suggereixen, sobretot si les mires en versió flash. Hi ha un apropament físic ,un somriure i no oblidis que en un mapa també és una altra forma gràfica de llenguatge.

    Caldria tenir també molt en compte que aquests dibuixos han estat fets per una mestra amb moltíssimes oacupacions i responsabilitats de manera absolutament gratuïta i que podem utilitzar i compartir tots.
    Nosaltres agraïm la generositat de la Imma, aquest país i el sistema educatiu funciona d’aquesta manera, si vols imatges a la carta adreça’t al Departament o contracta un professional i exigeix-los tot el que calgui.
    Carme Barba

    http://webquest.xtec.cat/curswq08_09/indexccbb.htm

  5. magda said

    Em sap greu que s’haig mal interpretat el comentari. Potser la rapidesa escrivint ens traeix.
    Evidentment que trobo molt maca l’aportació gràfica i penso presentar-la i compartir-la.
    Simplement des de la meva experiència en aquest camp, volia fer aquest suggeriment, felicitar la Imma i solament fer-li aquesta reflexió perquè es pugui fer més palesa aquesta nova forma comunicativa que hem de potenciar avui dia a les escoles.
    Fins aviat i també enhorabona pel bloc
    Magda

  6. carmebarba said

    Gràcies Magda per aquest nou comentari, li faré arribar a l’Imma
    fins aviat
    Carme

  7. Imma Palahi said

    Bona tarda, Sóc l’Imma Palahí, em sap greu els comentaris que he llegit. Penso que es pot arreglar. Crec que la Magda té raó. En quan pugui li poso una filmadora o una càmara de fotos i així quedarà més complet. Magda, gràcies per la teva apreciació i Carme eternament agraïda de defensar-me d’aquesta manera. Ja se sap que la família tira. Fins aviat. Imma

  8. Ramon said

    Carme,

    Com sempre, a l’aguait de tot. Aquest espai a Internet és utilíssim, i us felicito. Tant a tu com a la Imma.

Deja un comentario