Competents/ Gu Gai Gara/ Competentes

para una educación basada en competencias/per una educació basada en competències

Centres Finlàndia

Posted by Guida en 15/07/2012


Sense haver-ne parlat, Fernando Trujillo,va proposar una iniciativa semblant a la d´aquest bloc: destacar els centres que val la pena visitar per aprendre. Ell els ha anomenat Centros Finlandia, amb aquest argument:

Tras visitar el CEIP San Juan de la Peña decidí que “Finlandia” está entre nosotros y que los medios no hacen honor a los muchos centros que ofrecen una educación de calidad al destacar, de manera continua, el fracaso de nuestro sistema escolar sin referirse nunca a ellos como contrajemplos del fracaso.

Anotam aquí les novetats que hem afegit recentment a la llista.  Una nova presentació del Centre Jacint Verdaguer (Sant Sadurní d´Anoia)

L’Escola Mare de Déu de Montserrat de Terrassa. Comunitat d´Aprenentatge. 5 Adults a les aules. Pares i mares en grups interactius. 70% d´immigrants. Alts resultats a les proves PISA.

Les Escoles Design for Change (Índia), liderades per Kiran Bir Sethi, que el passat juny va explicar la seva experiència al Col·legi Montserrat de Barcelona.  No us perdeu els vídeos. Encara que no sigui un centre d´aquí val la pena conèixer la seva experiència. Aquí s´hi veu què han fet els alumnes de 7-9 anys del Col.legi Montserrat. 

Resum del vídeo:

Quan vaig tenir el meu fill em pensava q els professors se´l mirarien i li dirien: ets important per mi. L´experiència no va ser així. A la India tenim 60 alumnes/aula. Li van dir: silenci, quiet, callat. No m´havia de preocupar de veure q el meu fill anava del PUC al NO PUC? Així va començar la nostra escola. Quan deixes que els fillets parlin tot canvia. Jo he vist escoles a 30 països canviar el món. Té sentit que els hi expliquem la fotosíntesi però no què és la democràcia? Totes les activitats: SENTIR, IMAGINAR, COMPARTIR.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: