Competents/ Gu Gai Gara/ Competentes

para una educación basada en competencias/per una educació basada en competències

El compromís amb la lectura

Posted by Guida en 30/10/2011


La celebració del proper Congrés de Leer.es Motivos para leer, compromiso con la lectura, servirà per difondre el sòlid  Marc PISA sobre la CL 2009 on es destaca el compromís amb la lectura com a  factor clau no només per accedir a tots els aprenentatges sinó per a construir la pròpia identitat, tal com també  es destaca a  les Orientacions per a la millora de la Comprensió lectora i l´expressió escrita de Catalunya.

Què és el compromís amb la lectura?. Cliqueu sobre la imatge per accedir al següent PPT-resum del Marc Pisa sobre la C.Lectora 2009.

Per què la CL i la CTID són fonamentals per millorar l´aprenentatge dels alumnes?

Resum del PPT:

Per què són fonamentals la CL i la CTID?

  • Perquè tal com s´afirma al Marc PISA sobre la Competència Lectora, la lectura, tant amb textos impresos com electrònics,  és la base de tots els aprenentatges en les diverses matèries i la base del desplegament de les altres CB.
  • Perquè la lectura aporta enriquiment personal i formatiu, intervé en la formació del pensament, fomenta la creativitat  i permet comunicar-se millor.
  • Perquè llegir en un món global, complex i infoxicat, suposa saber accedir, valorar i gestionar bé la informació per transformar-la en coneixement, i això no es pot fer sense les TIC-TAC. Com diu Martínez Aldanondo, és un greu error confondre Informació= experiència aliena, amb Coneixement= experiència pròpia. 
  • Perquè llegir avui, a l´Era de la Distracció, és una eina imprescindible per tenir la capacitat d´aprendre tota la vida i exercitar la voluntat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: