Competents/ Gu Gai Gara/ Competentes

para una educación basada en competencias/per una educació basada en competències

10 idees per a fomentar la lectura durant l´estiu

Posted by Guida en 16/06/2011


 “El compromís amb la lectura (=motivació, actitud) és el factor que presenta més correlació  amb el rendiment, superant fins i tot la correlació entre competència lectora i estatus sòcio-econòmic 

 Font: Instituto de Evaluación, MEC, (2010):

La Lectura en PISA 2009

1) Proposar-lis  que el setembre faixin una conferència sobre el llibre que més els ha agradat. Ningú té tant poder de convicció sobre els alumnes com els mateixos companys.

2) Començar o acabar cada classe amb unes poques línies suculentes d´un llibre sense més comentaris. Llavors deixar el llibre a la pissarra. Al final de la classes almenys 2 o 3 alumnes demanaran per ell.

3) Que els alumnes organitzin una  campanya publicitària (vídeo, ràdio, cartells) per alumnes d´un altre nivell o escola.

4) Club de lectors i tertúlies literàries

5) Crear una pàgina a Facebook sobre recomanacions de llibres (si els alumnes són majors). Si no, a través d´un bloc o wiki o la revista escolar.

Un lector comprometido según PISA tiene intereses definidos y temas de lectura, tiene una red social para compartir y lee textos impresos y electrónicos variados.

6) Trobades amb autors

7) Estimular la lectura des de la publicitat, la música, el cinema, la il·lustració, el còmic, la història….(Col·legi Montserrat)

8) Presentar als alumnes llibres en sèrie, especialment als poc lectors (Gerònimo Stilton, Harry Potter, Tina Superbruixa, El Capità Calçotets), perquè els fa ganes de llegir el següent.

9) Demanar-lis que investiguin sobre quins són els MILLORS LLIBRES PUBLICATS ENGUANY en ficció i no ficció per al nostre nivell. I també sobre els MILLORS LLIBRES PUBLICATS EN TOTA LA HISTÒRIA i que els comparin. O bé donar-lis ja llistes fetes.

10) Enviar una carta a les famílies per demanar-lis que  duguin als nens a la biblioteca almenys un cop al mes explicant-lis per què la lectura és tan important per l´aprenentatge. Alguns enllaços útils:

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: